Späť na blog

Sviatok nielen pre e-shopárov: shopexpo

Prevádzkujete e-shop na FastCentriku. Určite vám teda neutieklo, že sme vlani poriadali konferenciu shopexpo. A že to bol aj cez všetky kotrmelce skutočne zážitok. Zbavili sme e-commerce aspoň na chvíľu desivo vážnej "SEO-PPC-hlavne biznis" nálepky a skúsili to inak. Snáď ste sa teda bavili minimálne tak dobre ako my a nabudúce prídete zase. O vás nám totiž šlo najviac. Chceli sme, aby ste si to hlavne užili.

Shopexpo 2015

BLOG_shopexpo_01.png

  • „Určite sa nám podarilo niečo jedinečné. Dostali sme do Ostravy množstvo zaujímavých, neokukaných osobností, ktoré rozhodne nenudili. Prednášky, workshopy, koncerty, afterparty, všetko sa v priestoroch industriálneho Gongu, ktorý si každý fotil hneď pri príjazde, skvele premiešalo." komentuje Marek Krška, shopexpo stvoriteľ a hlavný organizátor.
BLOG_shopexpo_02.png
  • Shopexpo malo byť najväčšou akciou svojho druhu v strednej Európe. Pre 2000 návštevníkov. Pekný plán na papieri a na monitore, vypadalo to fakt super. Marketingovo na jednotku. Avšak realizácia občas škrípala, niektoré body sa plnili ťažko. Nedali sme sa ale odradiť a dotiahli to do konca. Podarilo sa. Prišli všetci – diváci, rečníci, lektori, muzikanti aj nápadmi sršiací „stánkari“. Shopexpo pulsovalo vlastnou, neopakovateľnou energiou už od prvých okamihov. Stretnutia, diskusie a hlavne zábava, tým v Gongu žila doslova každá chodba a volný kút.

BLOG_shopexpo_03.pngBLOG_shopexpo_06.png

  • Prehovorilo 39 rečníkov, každý svojim spôsobom svoj. Prebehlo 26 workshopov, obsadených na max. Priateľskú atmosféru podporili aj samotní účinkujúci, ktorí sa celkom prirodzene infiltrovali do radov networkujúcich účastníkov. Zážitok čakal doslova na každom rohu, každý si volil sám, do čoho sa mu práve chce.
  • Okrem oficiálneho programu v sálach sa dalo aj len tak lelkovaľ, nasávať atmosféru, relaxovať. Najväčší adrenalín predstavovali workshopy, o ktorých sme si pôvodne mysleli, že budú len takým nepríliš atraktívnym shopexpo „chvostom“. Na workshop chcel proste každý, nech sa týkal čohokoľvek. Workshopy zrejme najviac priťahovali svojou nedostupnosťou. Efekt stojacej fronty totiž stále funguje. A tá vlna endorfinov spojená s víťazným tažením na stoličke vo workshopovej miestnosti, tá sa asi nedá popísať. A kdo nezvíťazil, zúčastnil s networkingu vo fronte.
BLOG_shopexpo_04.pngBLOG_shopexpo_07.png
  • Večerné afterparty rozprúdili Buty a Mňága a Žďorp vo veľkom štýle. Publikum varilo a parilo sa až do skorého rána. Mnoho z vás sa dokonca zabudla presunúť na preslávenú Stodolní. A čo viac - aj po náročnej noci ste dorazili už na prvé prednášky druhého dňa a pokračovali v konferenčnom maratóne. A mnohí z vás vydržali až do posledného popoludňajšieho slova. Klobúk dole. Ďakujeme!

BLOG_shopexpo_05.png

Všetky prednášky z veľkej aj malej sály sú pre vás pripravené na našom shopexpo youtube a môžete si pripomenúť tie, ktoré vás zaujali úplne najviac. My rozhodne odporúčame nevynechať:

Prezentáciu účinkujúcich si stiahnete TU.

Shopexpo 2017

Plány a vyhliadky

A ako bude prebiehať budúci ročník?

  1. Urobíme maximum, aby ste sa znova dobre bavili.
  2. Rozšíríme priestory. Nielen Gong, ale aj areál U6 a priľahlé vonkajšie priestranstvo obsadíme pecka programom. Workshop v ponorke, alebo na palube lietadla? Žiadny problém, vo vedecko-technickej U6 sa pozriete aj tam.
  3. Pridáme vonkajšie LED obrazovky, zostanete v obraze a o nič neprídete.
  4. Predstavíme ďalších skvelých rečníkov. Takých, ktorí niečo dokázali a majú čo povedať.
  5. Pripravíme viac lokálneho občerstvenia vysokej kvality, aby si aj tí najväčší gurmáni prišli na svoje.
  6. Usporiadame ešte väčšiu afterparty plnú dobrej muziky. A bude to fajné!

Zmeňte s nami svet e-commerce v roku 2017.

A nezabudnite sa posunúť aj v roku 2016 ;)

Sledujte nás na Facebooku aj Twiterri.  #spxo

FastCENTRIK

Připravujeme Demo